Balansdag:

Werk maximaal aan je houding en zit. Oefen eerst zelf door middel van verschillende oefeningen, de Flexchair en de Joker Rijsimulator om het geleerde daarna direct toe te passen te paard.

Programma:

Aankomst, pony/paard in de paddock
+/- 60 minuten Oefeningen, Flexchair en Joker Rijsimulator
Pony/paard opzadelen en naar de (binnen-)bak
+/- 45 minuten les te paard in Beek óf bij jou op locatie
(enkel in overleg en maximaal 10 km vanaf 7037DA)
In alle rust uitstappen, bijvoorbeeld in het naastgelegen bos
Afzadelen en vertrek naar huis

Uitgebreid programma:

De ontvangst is tussen 13.00-13.15 uur.
We zetten jouw pony/paard in de zandpaddock (12×12 meter). Zodra hij/zij rustig staat, gaan wij van start in de trainingsruimte met de oefeningen, Flexchair en de Joker Rijsimulator. Vanuit de oefenruimte is er zicht op het grootste deel van de paddock. Hierna is het tijd om je pony/paard op te zadelen.

Rond 14.45 uur start de rijles van +/- 45 minuten.
De les is in de binnen- of buitenbak bij onze buren Pensionstal de Liemers en ik maak gebruik van de Whis instructieset. Het kan voorkomen dat we de bak delen met pensionklanten.

Na de les kan je in alle rust uitstappen in de bak of in het aangrenzende bos (De Byvank).
Hierna kan je bij de paddock en trailer weer afzadelen en hoop ik dat je veel nieuwe inzichten hebt opgedaan. Je zult tegen 16.00 uur weer richting huis gaan.

Het adres van de Balansdag is:
AvanKol.nl
Byvank 4
7037DA Beek gem. Montferland

In verband met de lesklant voor jou, vragen we je echt om niet te vroeg en enkel tussen 13.00-13.15 uur aan te komen.

Neem schone laarzen/jodphurs, rijbroek mee voor op de Joker.
Voor de overige oefeningen zijn sportschoenen of sokken handig. Op de Joker gebruikt je jouw zadel, bijna ieder zadel past. Alle modellen spring- dressuur- en veelzijdigheidszadels zijn geschikt. De kortere modellen boomloze zadels ook. Western zadels zijn meestal te lang. Twijfel je of jouw zadel past? Stuur mij vooraf dan even een berichtje met de lengte van je zadel.

Draag het liefst een stak/nauwsluitend shirt of vest.
Zo kan ik je houding het beste beoordelen. Denk ook aan de overige optoming voor je paard zoals een dekje, de singel en een hoofdstel. En voor jezelf is een cap te paard verplicht.

We gaan op de Joker aan de slag en deze kan maximaal 95kg dragen.
Dit is inclusief zadel. Houd hier rekening mee en annuleer de les als je boven dit gewicht uitkomt. Het is dan niet veilig om op de Joker plaats te nemen.

Boek jouw Balansdag:

Plan afspraak